2008. július 15., kedd

Római vakáció - ami kimaradt - Római utcákon

Túljutottam nagy kedvenceimen, de végülis olyan dolog nem nagyon volt a városban, ami ne tetszett volna...Néhány életkép, néhány római utcáról...és kicsit kevesebb rizsa... ;-)

A Piazza Navona Róma egyik legnyüzsgőbb tere. Az impozáns kőszobrok árnyékában élőszobrok, utcazenészek, művészek és álművészek, műértők hadai. Olyan jóféle zsivajban olvad össze minden, vidám hely.
A hajdanvolt Circus Maximus most olyan, mint egy jobbféle park. Harsogózöld fű, a rajta heverészőkkel, tollasozók, focizók, körben az önsanyargató futók. Családi programokhoz is ideális. Őket meg csak úgy lekaptam, mert tetszett, ahogyan pizzát pusztították a szemerkélő esőben.
Nem tudom pontosan a város melyik pontján készültek a következő képek, de nem is lényeg, mert általánosan jellemző a rengeteg képeslap-naptár-puzzle(!)-hűtőmágnes...de az a tök jó, hogy ezek általában színvonalasak, jó minőségűek, ötletesek. És az emberekből sem hiányzik a kreativitás, ha egy kis pénzhez akarnak jutni. Ő például nagy szivacsdarabokat tett a vállaira, felhúzta rá a pulcsit, a kalapot és napszemüveget meg rögzítette az oszlophoz. Lényegében még anyagi ráfordítást sem igényel a dolog, és tényleg mulatságos.

3 megjegyzés:

Elisa írta...

Az utolsó két képed a Trevi-kút felé vezető kis utcák egyikében készült. A fej nélküli fickóval idén mi is találkoztunk, jelen pillanatban ő a kedvenc "élőszobrom" Rómában. :)

shadow írta...

Igen ott! Látom "otthon vagy" Rómában! :)
Köszi a hozzászólásokat!

Elisa írta...

Az lenne a tutti, ha valóban ott lennék otthon :) De még nem adtam fel, hogy egyszer legyen egy házam a Campo dei Fiorin :D Csak még kicsi vagyok és vagyontalan, így be kell érnem azzal, hogy látogatom Rómát szorgalmasan ha idő és pénz együtt van.